Pulled beef

Pulled beef

Av:
420 min
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg högrev
    2. 1 st gul lök
    3. 4 st vitlöksklyftor
    4. 1,5 dl ketchup
    5. 1 msk spiskummin
    6. 1 msk chipotlepasta
    7. 1 msk rökig whisky
    8. 1 msk farinsocker

Gör så här

    1. 1.

      Lägg ner högreven i en rejäl gryta. Blanda alla ingredienser som du behöver till din sås (allt utom lök och vitlök).

    2. 2.

      Häll såsen över köttet. Lägg sedan grovt skivad lök och vitlök ovanpå biffen.

    3. 3.

      Sätt in i ugnen på 125°C och låt det tillagas i ungefär 6 timmar, eller till köttet faller isär när du petar med en gaffel på det.

    4. 4.

      Efter cirka en timme petar du ner löken och vitlöken i botten av kastrullen. Håll sedan koll på grytan så inget bränner fast, det går att tillsätta lite vatten om du behöver lämna hemmet eller fokusera på annat.

    5. 5.

      Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop när du petar på det. När köttet svalnat något mosar du det genom att dra med en gaffel. Blanda sedan köttet med såsen som köttet kokt i.

    6. 6.

      Om du vill ha en tjockare sås, koka ner och mixa den. Så kan du spara det som blir över och använda som barbequesås vid annat tillfälle.

Är innehållet i detta recept olämpligt?