Pulled BBQ-kyckling

Pulled BBQ-kyckling

Av:
100 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 färsk kyckling
    2. 2 gula lökar
    3. 2 chili (röda)
    4. 3 klyftor vitlök
    5. 5 dl barbecuesås
    6. 1 tsk dijonsenap
    7. 2 msk vitvinsvinäger
    8. 2 msk honung
    9. 1 msk fisksås
    10. 1-2 dl vatten
    11. salt
    12. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Lägg kycklingen i en ugnssäker form.

    3. 3.

      Skala och skär löken i stora bitar och lägg runt kycklingen.

    4. 4.

      Finhacka chili och vitlök. Blanda barbecuesåsen med chili, vitlök, senap, vinäger, honung, fisksås, vatten, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

    5. 5.

      Täck formen med ugnsfolie och sätt in i ugnen i ca 2 h tills kycklingen är helt mör och genomstekt.

    6. 6.

      Lyft upp löken ur ungsformen och avlägsna skinn och ben från kycklingen. Dra isär köttet med en gaffel och blanda köttet med såsen.

    7. 7.

      Servera kycklingen på hamburgerbröd med mangosalsa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?