Pudrade citrusrutor

Pudrade citrusrutor

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
20 stycken
Försvinnande goda citrusrutor.
Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Annons

Ingredienser

    1. 250 g smör
    2. 1 st lime
    3. 1 st apelsin
    4. 3 st ägg
    5. 3 ½ dl strösocker
    6. 2 tsk äkta vaniljsocker
    7. 2 ½ dl vetemjöl
  1. Garnering

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakpapper.

    2. 2.

      Smält smöret. Riv skalet av limen och apelsinen och pressa ur saften.

    3. 3.

      Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Rör i smör samt skal och saft från frukterna. Rör sist i mjölet. Häll smeten i formen och grädda i 35–40 minuter.

    4. 4.

      Låt kakan svalna formen. Lyft upp den och dra bort bakpapperet. Pudra generöst med florsocker och skär sedan i rutor.

Fler recept på:
Bröllop, Begravning
Är innehållet i detta recept olämpligt?