Provensalsk kycklinggryta

Provensalsk kycklinggryta

Av: / Foto: Henrik Freek
4 portioner
Här har vi gjort grytan med kycklingben, men det går lika bra att använda låren.
Annons

Ingredienser

    1. 8-10 kycklingben
    2. 1 msk olivolja
    3. 8 schalottenlökar
    4. 8 vitlöksklyftor
    5. 1 aubergine
    6. 1 squash
    7. 2 msk tomatpuré
    8. 1 liten flaska torrt vitt vin, 375 ml
    9. 1 kycklingbuljongtärning
    10. 4 dl vatten
    11. 2 dl oliver
    12. 8 lagerblad
    13. salt
    14. nymald svartpeppar
    15. 200 g små tomater, t.ex. Romantica
  1. Tillbehör

    1. kokt ris, couscous eller bulgur
    2. bröd

Gör så här

    1. 1.

      Bryn kycklingbenen i olja i en stor stekgryta. Ta upp dem.

    2. 2.

      Skala schalottenlökarna och halvera dem. Stek lök och vitlök i grytan cirka 1 minut. Skär aubergine och squash i stora bitar och stek dem i grytan några minuter tillsammans med tomatpuré.

    3. 3.

      Tillsätt vin, buljongtärning, vatten, oliver och lagerblad och koka upp, lägg ner kycklingbenen och låt grytan sjuda cirka 35 minuter. Ta av locket mot slutet om det är för mycket vätska. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Låt sjuda ytterligare 5 minuter med tomaterna. Servera med tillbehören.

Är innehållet i detta recept olämpligt?