Proteinbar med havre

Proteinbar med havre

Av: / Foto: Ulrika Majstrovic Hansén
30 min
8 bitar
Som chokladbollar, men istället för socker och smör är de fyllda med nyttigt proteinpulver och kokosolja.
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl havregryn
    2. 2 dl hampapulver eller ris- och ärtproteinpulver
    3. 2 msk riven kokos (+ 2–3 msk till garnering)
    4. 3 msk kokosmjöl
    5. 1/2 dl hackade mandlar
    6. 2 tsk raw kakao
    7. 1/2 krm himalayasalt
    8. 2 g guaranapulver (eller 2 msk kallt espressokaffe)
    9. 1/2 dl mandelsmör
    10. 5–6 msk kokosolja
    11. 1/2 dl mandelmjölk
    12. 1 msk honung (eventuellt mer om du vill ha det sötare)
    13. 1/2 dl hackade (eller krossade) hasselnötter, till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser (utom hasselnötterna som sparas till garnering), rör ned mandelsmör, kokosolja, mandelmjölken, honung och till sist eventuellt kaffet. Knåda. Tillsätt lite mer mandelmjölk om blandningen är för torr.

    2. 2.

      När massan liknar vanlig chokladbollssmet kan du rulla bollar eller forma en fyrkant som du skär i åtta bitar. Rulla i raw kakao eller garnera bitarna med hasselnötshack och kokosflingor.

    3. 3.

      Förvara i tätslutande burk i kylskåpet cirka 1 vecka, i frysen 2 månader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?