Prinskorv med bönratatouille

Prinskorv med bönratatouille

Av: / Foto: Kent Jardhammar
15 min
4 portioner
Låt det svenska och franska köket förenas i en underbar kombination av prinskorv och bönratatouille.
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Vitlök, Chili, Tomater, Bönor
Annons

Ingredienser

    1. 500 g prinskorv
    2. 1 msk smör
  1. Ratatouille

    1. 1 st gul lök
    2. 2 st paprikor i olika färg
    3. 1/2 st röd chili, utan kärnor
    4. 1 msk olja
    5. 500 g krossade tomater
    6. 1 st vitlöksklyfta
    7. 600 g kokta cannellinibönor
    8. 1 tsk salt, peppar
    9. 1 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk
    10. 2 msk hackad persilja
  2. Vitlökssås

    1. 2 dl turkisk yoghurt eller lätt-crème fraiche
    2. 1–2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Fräs lök och chili i olja, tillsätt paprika.

    2. 2.

      Häll över tomatkrosset, pressa över vitlöken och sjud några min.

    3. 3.

      Häll av vätskan från bönorna och blanda ner dem. Salta, peppra och strö över timjan. Låt allt bli varmt. Strö över persilja.

    4. 4.

      Blanda såsen och stek korvarna.

    5. 5.

      Servera korven med ratatouille, vitlökssås och sallad.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Välj laktosfria mejerivaror.
Fler recept på:
Sallad, Budgetmat, Vitlök, Chili, Tomater, Bönor
Är innehållet i detta recept olämpligt?