Prinsessbakelse med rosa marsipan

Prinsessbakelse med rosa marsipan

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
8 bakelser
Prinsesstårtan är en riktig klassiker som ör sig lika bra som bakelse. Detta läckra bakverk är lika fin utanpå som god inuti!
Fler recept på:
Bakelser
Annons

Ingredienser

  1. Bakelser:

    1. 3 ägg
    2. 1,5 dl strösocker
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 2 msk kallt vatten
  2. Fyllning:

    1. 2 dl nöt- och chokladkräm, Nutella + 2 msk vispgrädde
    2. 2 dl vispgrädde
    3. 200 g hallon
  3. Garnering:

    1. 2 rosa marsipanlock eller
 400 g rosa marsipan
    2. 20 g mörk choklad
    3. 1 dl vispgrädde
    4. silverkulor
    5. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt kallt vatten och blanda försiktigt till en jämn smet.

    3. 3.

      Bred ut smeten jämnt i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills kakan fått fin färg och är klar, 
ca 7 minuter.

    4. 4.

      Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och lossa försiktigt bakpapperet. Låt svalna.

    5. 5.

      Fyllning: Rör nöt- och chokladkrämen smidig med 2 msk grädde.
Bred detta över kakan. Vispa 2 dl grädde och bred ovanpå. Strö på lätt mosade hallon. Rulla ihop kakan från långsidan.

    6. 6.

      Rulla ut marsipanen och lägg arken lite omlott. Kavla dem lätt så att de hänger ihop. Rulla in rulltårtan i marsipanen. Skär bort överflödig marsipan och skär tårtan i bitar.

    7. 7.

      Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Spritsa ut 8 stycken V:n (som i prinsessan Victoria) på bakplåtspapper, låt stelna. Vispa grädden, spritsa en klick på varje bakelse. Garnera med ett choklad-V, silverkulor och grönt.

Fler recept på:
Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?