Prins pot au feu med svenska smaker

Prins pot au feu med svenska smaker

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 500 g prinskorv
    2. 4-6 st färskpotatisar
    3. 4-6 st jordärtskockor
    4. 6-8 st späda knippmorötter
    5. 4 st schalottenlökar
    6. 250 g brysselkål
    7. 1 knippa rädisor
    8. 1 l hönsbuljong
    9. 1 st vitlöksklyfta
    10. 100 g sockerärtor
    11. 4-6 st cocktailtomater
    12. 4 tsk normalsaltat smör

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatis, jordärtskockor, morötter o schalottenlök. Dela grönsakerna i mindre bitar.

    2. 2.

      Ansa o dela brysselkålen. Tvätta rädisorna noga. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg först i potatis, jordärtskocka, morötter o schalottenlök, koka dem nätt o jämnt mjuka ca 10 min.

    3. 3.

      Lägg i brysselkålen o koka 3-5 min. Lägg i korv o koka 3 min. Lägg i sockerärter, rädisor o tomater o koka ytterligare 3 min. Servera med en klick smör och gott bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?