Primörgratäng

Primörgratäng

Av: / Foto: Anders Norrsell, Erik Karlsson
60 min
4 personer
Primörgratäng - passande tillbehör.
Fler recept på:
Blomkål, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud
    2. 4–6 st små morötter, skivade
    3. 1 st liten purjolök
    4. 100 g sugarsnaps el sockerärtor
    5. 100 g färsk sparris
    6. 1 påse babyspenat, 60 g
    7. 3 st ägg
    8. 3 dl matlagningsgrädde
    9. 150 g riven mozzarellaost

Gör så här

    1. 1.

      1. Dela blomkålen i buketter, skala och skär morötterna i bitar. Skär purjolöken i slantar, strimla sugarsnapsen el sockerärtorna. Skär sparrisen i bitar. Koka grönsakerna 5 minuter så att de blir lite mjuka. Häll av i durkslag.

    2. 2.

      2. Blanda samman grönsakerna i smord gratängform, spara sparrisknopparna till dekoration. Blanda i strimlad spenat.

    3. 3.

      3. Vispa samman ägg, grädde och mozzarellaost. Häll äggstanningen över gratängen och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter. Toppa med sparrisknoppar. Servera med kallrökt lax eller skinka och sallad.

Fler recept på:
Blomkål, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?