Pressgurka

Pressgurka

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1 gurka
    2. 3 krm salt
    3. 2 msk ättiksprit (12%)
    4. 1 dl vatten
    5. 1 msk honung
    6. 0,5 dl persilja (hackad)
    7. 0,5 krm vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skiva gurkorna tunt med mandolin eller osthyvel. (Man behöver inte skala gurkan).

    2. 2.

      Lägg gurkskivorna med saltet i en skål. Lägg på tex en assiett på toppen och sedan en tyngd, tex mortel, ovanpå.Låt stå i ca 30 minuter.

    3. 3.

      Under tiden blanda vatten, ättiksprit och smaksättningarna i en skål.

    4. 4.

      När gurkorna stått i ca 30 minuter häll bort det överflödiga vattnet och häll över lagen. Blanda. Häll upp på burk och se till att alla skivor täcks av lagen.Låt stå ca 30 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?