Prästgårdssill

Prästgårdssill

Av: / Foto: Erik Karlsson
4320 min
420 g sill
Självklart inslag på julbordet för alla som älskar sill. Låt sillen stå och få smak i tre dygn.
Fler recept på:
Jul, Rödlök, Äpple, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 2 burkar (à 420 g) inläggningssill
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st små morötter
    4. 1 st rött äpple
  1. Lag

    1. 1½ dl ättiksprit 12%
    2. 2½ dl vatten
    3. 3 dl strösocker
    4. 15 st kryddpepparkorn
    5. 20 st vitpepparkorn
    6. 12 st enbär
    7. 2 st lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Skär sillen i gaffelbitar. Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp. Låt lagen kallna. Skala och skiva rödlöken. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skölj, kärna ur och skär äpplet i fina klyftor.

    2. 2.

      Varva sill, lök, äpple och morot i burkar och häll på lag så att det täcker. Låt stå kallt minst 3 dygn före servering.

Fler recept på:
Jul, Rödlök, Äpple, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?