Potatistårta med chèvre och örter

Potatistårta med chèvre och örter

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
8 personer
Servera som det är eller som ett tillbehör.
Fler recept på:
Tomater, Potatis, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 1,2 kg potatis
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 200 g kantskuren smulad fransk getost
    4. 1 dl riven Västerbottensost
    5. salt, svartpeppar
    6. 2 st ägg
    7. 1 dl finhackad slätbladig persilja
    8. 1 msk finhackad rosmarin
  1. Garnering

    1. kryddgrönt
    2. ruccola
    3. körsbärstomater

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatisen tunt.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3.

      Koka upp crème fraiche, smulad getost, ost och salt och peppar. Vänd ner potatisskivorna. Rör om och rör ner äggen och de finhackade örterna. Ta kastrullen från värmen.

    4. 4.

      Lägg ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj kanterna och formens botten.

    5. 5.

      Häll i potatisblandningen och platta till med handen så att det känns kompakt.

    6. 6.

      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Den ska kännas mjuk och ha fått fin färg. Känn med sticka för att vara säker. Täck över med folie i slutet av gräddningen om det behövs.

    7. 7.

      Ta ut och låt kakan vila i sin form en stund efter gräddningen.

    8. 8.

      Ta den ur formen vid serveringen och dela i snibbar eller kvadrater. Garnera med grönsakerna.

Fler recept på:
Tomater, Potatis, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?