Potatissufflé

Potatissufflé

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Recept på lyxig potatissufflé.
Fler recept på:
Avancerad, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. ca 750 g potatis
    2. 25 g smör, rumsvarmt
    3. 1 dl standardmjölk
    4. 2 äggulor
    5. 1/2 tsk paprikapulver
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar
    8. 2 äggvitor
    9. lite klippt krasse till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Mosa potatisen, tillsätt smör och mjölk och rör om till ett slätt mos.

    3. 3.

      Rör ner äggulor och smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i moset.

    4. 4.

      Fördela potatismoset i 4 välsmorda eldfasta portionsformar. Baka suffléerna mitt i ugnen 15–20 minuter.

    5. 5.

      Garnera och servera genast.

Fler recept på:
Avancerad, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?