Potatissoppa med strimlat bacon

Potatissoppa med strimlat bacon

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Med mixad potatis i soppan behövs ingen redning, perfekt om man vill laga glutenfritt.
Fler recept på:
Soppa, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 1 gul lök, grovhackad
    2. 1 vitlöksklyfa, finhackad
    3. 1 msk smör Ⓛ
    4. 8 medelstora potatisar, ca 700 g, i tärningar
    5. 8 dl grönsaksbuljong ⒼⓁ
    6. 1 dl mjölk Ⓛ
    7. salt och vitpeppar
    8. 1 knippe persilja
  1. Tillbehör

    1. 1 paket bacon, 140 Ⓖ
    2. 1 röd paprika, tärnad
    3. brödⒼⓁ

Gör så här

    1. 1.

      Stek lök och vitlök glansigt i smör i en kastrull. Låt potatisbitarna fräsa med utan att de tar färg.

    2. 2.

      Häll i buljongen, koka upp och låt sjuda cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt mjölk, salt, peppar och persiljeblad. Mixa soppan slät.

    3. 3.

      Strimla baconet och stek det knaprigt. Servera soppan med paprika, eventuellt mer persilja, bacon och bröd.

Fler recept på:
Soppa, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?