Potatissoppa med purjo

Potatissoppa med purjo

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Snabbt enkelt och supergott!
Fler recept på:
Budgetmat, Svensk husmanskost, Soppa, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 6 st medelstora potatisar (ca 500 g)
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 st gul lök
    4. 1 msk smör
    5. 1 liter grönsaksbuljong
    6. 1 dl mjölk
    7. 1/2–1 tsk salt
    8. 2 krm vitpeppar
    9. 2 dl strimlad purjolök

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och skär den i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Strimla löken.

    2. 2.

      Stek löken glansig i smör i en kastrull. Häll i potatisbitarna och fräs med utan att ta färg.

    3. 3.

      Häll i buljong och sjud ca 15 min tills potatisen är mjuk. Mixa till puré.

    4. 4.

      Tillsätt mjölk, salt och peppar. Servera med strimlad purjolök och bröd.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Servera glutenfritt bröd. Laktosintolerans: Välj laktosfria mejeriprodukter.
Är innehållet i detta recept olämpligt?