Potatissallad med youhurtdressing

Potatissallad med youhurtdressing

Av:
25 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 800 g potatis(ar), kokt
    2. 3 dl yoghurt, naturell
    3. 2 msk senap, osötad
    4. 1 msk senapskorn
    5. 3 msk kapris
    6. 4 msk gräslök, hackad
    7. 2 msk dill, hackad
    8. 1 knippe rädisor
    9. salt
    10. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och dela i kvartar eller fler delar om det är stora exemplar. Koka tills den är ätklar.

    2. 2.

      Rör ihop dressingen under tiden: blanda yoghurten med senapen, senapskornen och kaprisen.

    3. 3.

      Hacka gräslöken och dillen. Vänd ner i yoghurten men spara lite att strö över. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Skölj och ansa rädisorna. Skär i skivor.

    5. 5.

      Blanda potatisen och rädisorna med dressingen i en stor skål. Ta det vackert så att potatisen inte faller i atomer om du valt en mjölig sort.

    6. 6.

      Servera till kallskuret, lite sallad och en brödbit.

    7. 7.

      TIPS: Potatissallad är inte världens raffigaste på tallriken. Strö på hackat kryddgrönt så blir det snitsigare.

Är innehållet i detta recept olämpligt?