Potatissallad med rostade hasselnötter

Potatissallad med rostade hasselnötter

Av: / Foto: Peter Phillips
40 min
4 personer
Ett gott tillbehör till både kött och fisk eller som en del av en större buffé.
Fler recept på:
Potatis, Vitlök, Nötter, Sallad, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg potatis (gärna delikatess)
    2. 100 g bladspenat, rucola och röd mangold
    3. 2 stora schalottenlökar
    4. 1 dl hasselnötter
    5. hyvlad färsk parmesan
  1. Dressing:

    1. 1/2 dl olivolja
    2. 3 msk vitvinsvinäger
    3. 1 tsk fransk senap
    4. 1 msk fytande honung
    5. 1 vitlöksklyfta
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen och låt den svalna något. Blanda skivad potatis med sallad och fint skivad lök och lägg upp på ett stort fat.

    2. 2.

      Grovhacka nötterna och rosta dem snabbt i en torr och het stekpanna.

    3. 3.

      Blanda ingredienserna till dressingen. Krossa vitlöken och låt den ligga i hel för att ge smak. Ta bort vitlöken och häll dressingen över salladen. Blanda runt.

    4. 4.

      Avsluta med att strö över de rostade nötterna och hyvla på generöst med färsk parmesanost.

Fler recept på:
Potatis, Vitlök, Nötter, Sallad, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?