Potatissallad med aubergine, belugalinser och picklad rödlök

Potatissallad med aubergine, belugalinser och picklad rödlök

Av:
60 min
6 portioner
Ugnsbakad potatissallad med fyllig smak som kan varieras i oändlighet. Lägg till exempel till sparris eller nötter. Gör den picklade rödlöken kvällen före.
Annons

Ingredienser

  1. Ugnsrostat

    1. Blomkål
    2. Potatis
    3. Aubergine
    4. Olivolja
    5. Salt
    6. Rökt paprika
  2. Belugalinser

    1. Belugalinser
    2. Lime
    3. Rökt paprika
    4. Spiskummin
    5. Olivolja
    6. Fryst basilika
  3. Tillbehör

    1. Färska tomater
    2. Färsk spenat
    3. Fetaost
    4. Picklad rödlök
  4. Chipotlesås

    1. Creme fraiche
    2. Chipotletabasco
    3. Lime
    4. Salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Ugnsbaka blomkål, potatis och ursaltad aubergine tills grönsakerna fått färg.

    2. 2.

      Koka under tiden belugalinserna och blanda med lime, olja och kryddor.

    3. 3.

      Gör även chipotlesåsen enl ingredienser.

    4. 4.

      Blanda ugnsrostade grönsaker, belugalinser och tillbehör. Servera ljummen med chipotlesåsen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?