Potatisrösti toppad med sill och kapris

Potatisrösti toppad med sill och kapris

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Gör en smarrig förrätt eller lunch av överbliven sill från julbordet!
Fler recept på:
Sallad, Dill, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 8 medelstora potatisar
    2. 5 cm purjolök
    3. 5 cm gurka
    4. 200 g löksill i bitar
    5. 2 msk hackad dill
    6. 1 dl stor kapris
    7. smör till stekning
    8. salt och grovmalen svartpeppar
  1. Servering

    1. 1 dl crème fraîche

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen och riv den på den grova sidan av ett rivjärn.

    2. 2.

      Skär purjolöken och gurkan i tunna skivor. Blanda det med sill, hackad dill och kapris.

    3. 3.

      Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Lägg i fyra högar av den rivna potatisen och platta till högarna lite med en stekspade. Stek på svag värme/medelvärme i 4–5 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg upp potatisröstin på varma tallrikar, toppa med sillsalladen och servera med crème fraiche. Krydda med svartpeppar och servera.

Fler recept på:
Sallad, Dill, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?