Potatisnystan med löjrom

Potatisnystan med löjrom

Av:
30 min
10 bollar
Annons

Ingredienser

  1. Potatisknyten

    1. 1 st Bakpotatis (350g)
    2. 5 dl Rapsolja
    3. 2 msk Chipsdippulver (sour cream and onion)
    4. 2 krm Salt
  2. Fyllning

    1. 25 g Löjrom
    2. 1,5 dl Gräddfil
  3. Garnering

    1. Dill
    2. Finhackad rödlök

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Lägg löjrommen i en sil. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av ca 12 timmar i kylen.

    2. 2.

      Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj dem i kallt vatten.

    3. 3.

      Hetta upp oljan till 140°. Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna med en gaffel. Krydda med dippulver och salt, låt kallna.

    4. 4.

      Lägg löjrom och gräddfil i varsin spritspåse. Fyll potatisnystanen med löjrom och gräddfil och toppa med lök och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?