Potatislimpa

Potatislimpa

Av:
1 Bröd
Annons

Ingredienser

    1. 7 dl havregryn (mixas till mjöl)
    2. 2 bikarbonat
    3. 1
    4. 3 1/2 dl filmjölk/youghurt
    5. 2 st potatisar (normalstora))
  1. Garnering

    1. Havregryn

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

    2. 2.

      Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.

    3. 3.

      Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

    4. 4.

      Skala och riv potatisarna (de ska vara råa).

    5. 5.

      Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.

    6. 6.

      Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.

    7. 7.

      Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?