Potatisfrittata med salami

Potatisfrittata med salami

Av: / Foto: Ulrika Pousette
45 min
2 portioner
Frittatan är smidig att tillaga kvällen före – den får rentav bättre smak av att stå till sig över natten.
Fler recept på:
Sallad, Basilika, Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kokta stora potatisar
    2. 50 g salladslök
    3. 6 skivor salami
    4. 200 g körsbärstomater
    5. 2 dl riven västerbottensost
    6. 2 msk hackad basilika
    7. salt och nymald svartpeppar
    8. 6 st ägg
    9. 2 dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen och fördela i två mindre, smorda ugnsformar eller en större.

    2. 2.

      Hacka löken och strö den över potatisen. Gör likadant med salami, tomater, ost och basilika. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg och mjölk och häll i formen eller formarna så att det kommer jämnt över fyllningen.

    4. 4.

      Grädda frittatan mitt i ugnen 30 minuter eller tills den stelnat.

Fler recept på:
Sallad, Basilika, Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?