Potatisbakelser

Potatisbakelser

Av: / Foto: Tilda Adolfsson
60 min
4 portioner
Krämiga potatisbakelser
Annons

Ingredienser

  1. Potatisbakelser

    1. 6 st potatisar
    2. 2 dl créme fraiche
    3. 2 st ägg
    4. 1 liten purjolök
    5. 1 dl riven västerbottenost
    6. . . smör (formarna)
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och strimla purjolöken

    2. 2.

      Rör ihop créme fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök

    3. 3.

      Skala och riv en potatis i taget grovt och lägg rivet vartefter i ägg- och créme fraicheblandningen så mörknar den inte

    4. 4.

      Smörj fyra portionsformar med smör och fördela blandningen i dem. Tryck ihop lätt

    5. 5.

      Toppa med riven ost och baka i ugnen på 175 grader ca 40 minuter

Är innehållet i detta recept olämpligt?