Potatis- & purjolökssoppa

Potatis- & purjolökssoppa

Av:
20 min
5 Portioner
Krämig soppa
Annons

Ingredienser

    1. 6 Potatisar
    2. 1 Liten purjo alt. 1/2 stor
    3. 1 Gul lök
    4. 4 Salladslökar (ej nödvändigt)
    5. 1,5 L Vatten
    6. 4 Grönsaksbuljongtärningar
    7. 2 Dl Grädde
    8. 2 Msk Smör att steka i
    9. Lite Idealmjöl som redning
    10. Lite Hackad persilja
    11. Salt, vitpeppar, lagerblad, lite muskotnöt
    12. Ngr droppar tabasco, ev. timjan

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatisen, skär i kubikcentimeter stora bitar och lägg i en stor kastrull.

    2. 2.

      Skala och hacka de olika lökarna i valfri storlek, lägg ner i kastrullen med potatisen.

    3. 3.

      Stek potatis och lök i smöret, bara kort så att löken mjuknar.

    4. 4.

      Häll på vatten, lägg i buljongtärningar, 5 lagerblad och låt småputtra i 10-15 min.

    5. 5.

      Häll i grädde, och krydda med kryddorna efter smak. Mixa lite eller mycket med mixer och red med idealmjöl till önskad krämighet. Blanda i lite hackad persilja. Gör inte så mycket för smaken, mest för ögats skull.

    6. 6.

      Servera ev. med små bitar av stekt kassler eller parmachips och nybakat ljust bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?