Potatis- och sparrisgratäng med getost

Potatis- och sparrisgratäng med getost

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 portioner
Vegetarisk gratäng som kan serveras som ensamrätt eller med lite kallskuret till.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 600 g potatis av fast sort
    3. olivolja till stekning
    4. 4 st vitlöksklyftor
    5. salt och peppar
    6. 2 dl vispgrädde
    7. 1 paket grön sparris, fryst och tinad, 200 g
    8. ½ dl sötmandel, skållad och skalad
    9. 125 g getost
    10. 2 msk honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Skala potatisen, skiva den tunt och stek i olivolja tills den mjuknar och får lite färg på kanterna.

    2. 2.

      Skiva vitlöken och blanda ner i potatisen mot slutet. Krydda med lite salt och peppar och lägg över i en ugnsform. Häll över grädden.

    3. 3.

      Koka sparrisen i lätt saltat vatten cirka 3 minuter. Häll bort vattnet och lägg sedan sparrisen på potatisen.

    4. 4.

      Skiva mandeln och rosta den sedan lite lätt i torr stekpanna.

    5. 5.

      Skär getosten i skivor och fördela ovanpå sparrisen. Ringla sist över honung och strö över mandeln. Gratinera mitt i ugnen cirka 15 minuter.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?