Potatis- och sellerisoppa med ost och pumpakärnor

Potatis- och sellerisoppa med ost och pumpakärnor

Av: / Foto: Ulrika Pousette
35 min
6 portioner
Len soppa serveras med smakrik ost och knapriga pumpakärnor. Fröna är även goda att bytas ut mot solrosfrön eller hasselnötter.
Fler recept på:
Soppa, Potatis, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. 4 st potatisar, 500 g
    3. 1 st bit rotselleri, 100 g
    4. 1 st gul lök
    5. 1 msk olivolja
    6. 8 dl vatten
    7. 2 st kyckling- eller grönsaks buljongtärningar
    8. 1–2 msk pressad citron
    9. salt och nymald peppar
  1. Tillbehör

    1. 120 g blåmögelost t ex Saint Agur
    2. ½ dl pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatis, rotselleri och lök. Hacka löken och skär potatis och selleri i mindre bitar.

    2. 2.

      Fräs löken mjuk i oljan. Tillsätt potatis och selleri. Häll på vatten, buljongtärningar och pressad citron. Koka upp och låt koka tills allt är mjukt, cirka 20 minuter.

    3. 3.

      Rosta pumpafröna i medelvarm torr stekpanna eller i ugn vid 150° cirka 5 minuter.

    4. 4.

      Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron. Värm den och servera med tillbehören.

Fler recept på:
Soppa, Potatis, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?