Potatis- och rödbetsgratäng med getost

Potatis- och rödbetsgratäng med getost

Av: / Foto: Emma Eriksson
60 min
4 personer
En spännande variant på potatisgratäng gjord med rödbetor och getost. Enkel och supergott till bland annat rostbiff.
Fler recept på:
Potatis, Rödbeta, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 700 g potatis, mjölig
    3. 600 g rödbetor
    4. 1/2 kruka färsk rosmarin
    5. 2 dl crème fraiche
    6. 2 dl vispgrädde
    7. 100 g getost
    8. salt och peppar
  1. Garnering

    1. rosmarin
  2. Servering

    1. sallad
    2. kallskuret, t ex rostbiff

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Skala och klyfta potatis och rödbetor. Lägg i en smord ugnsform och salta och peppra. Strö över hackad färsk rosmarin.

    3. 3.

      Vispa ihop crème fraiche och grädde och häll över potatis och rödbetor. Smula över getost.

    4. 4.

      Gratinera mitt I ugnen ca 45 minuter, känn med en sticka om potatis och rödbetor är mjuka. Garnera med rosmarin. Servera med en god sallad och något kallskuret.

Fler recept på:
Potatis, Rödbeta, Gratäng
Är innehållet i detta recept olämpligt?