Potatis- och palsternacksmos med bacon

Potatis- och palsternacksmos med bacon

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
5 personer
Moset passar även bra till andra sorters kött, köttbullar och torsk.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 500 g mjölig potatis
    2. 500 g palsternacka
    3. 2 paket bacon, ca 280 g
    4. 1 dl mjölk
    5. 200 g naturell cream cheese
    6. 1 dl riven parmesanost
    7. 1 krm riven muskotnöt
    8. 3 msk örter, t ex persilja och gräslök
    9. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala potatis och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka det mjukt i lättsaltat vatten.

    2. 2.

      Skär baconet i mindre bitar, knaperstek det och låt rinna av. Värm mjölk och cream cheese försiktigt. Då blir inte moset kallt när det sedan blandas ner.

    3. 3.

      Häll av vattnet från potatisen och palsternackan och låt ånga av. Mosa med en potatisstöt och blanda ner mjölkblandningen, parmesan, bacon och muskotnöt. Smaka av med örter samt salt och peppar. Tänk på att både baconet och parmesanen ger sälta.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?