Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre

Potatis- och fänkålsgratäng med chèvre

45 min
6 personer
Den krämiga gratängen får smak av både getosten och fänkålen.
Fler recept på:
Gratäng, Chèvre, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 10–12 st potatisar
    2. 1 st stor fänkål
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 300 g chèvre
    5. 3 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva potatis och fänkål i tunna skivor. Smöra en ugnsfast gratängform och varva potatis, fänkål, finhackad vitlök och smulad chèvre i flera lager. Salta på varje lager.

    2. 2.

      Avsluta med att hälla på grädden och sätt in ugnen på 220° i ca 40 minuter. Gratängen ska bubbla och få en fin gyllene färg.

Tips från kocken

Det går utmärkt att grädda gratängen i förväg. Låt den då inte bli helt klar utan sätt in den de sista 10 minuterna medan rådjursköttet vilar i folie.
Fler recept på:
Gratäng, Chèvre, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?