Potatis med gräddiga biffar

Potatis med gräddiga biffar

Av:
30 min
6 Port
Kokt potatis, färsbiffar i gräddsås.
Annons

Ingredienser

  1. Biffar

    1. 1 Dl Ströbröd
    2. 2 Dl Imat
    3. Peppar
    4. Salt
    5. 800 G Nöt eller älgfärs
    6. 1 Kg Potatis
    7. 2 Dl Grädde
    8. 3 Dl Imat
    9. 1-2 Msk Soya
    10. 1/4 St Köttbuljongtärningar
  2. Spenat och rödbetssallad

    1. 1/2 Stor påse Färsk spenat
    2. 3 St medelstora Rödbetor
    3. 3/4 Dl Rapsolja
    4. 1/2 St Citron (saften)
    5. 2 Msk Oskalade sesamfrön
    6. Salt
    7. Mald vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda olja, citronsaft, salt och peppar i botten på en skål. Häll i spenat.

    2. 2.

      Skala och riv rödbetorna grovt. Skölj av och pressa ur saft. Lägg dem över spenaten.

    3. 3.

      Toppa med sesamfrö. Blanda väl alldelen innan servering

Är innehållet i detta recept olämpligt?