Porterstekta oxrullader

Porterstekta oxrullader

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Mer klassiskt kan det inte bli. Gott!
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 600 g lövbiff
  1. Fyllning

    1. 1/2 st gul lök
    2. 2 st saltgurkor
    3. 2 msk fransk senap
    4. 2 msk finhackad persilja
  2. Koka i

    1. 1 flaska porter 33 cl
    2. 1/2 dl outspädd svartvinbärssaft
    3. 2 msk kinesisk soja
    4. 4 krossade enbär
    5. 1 1/2 msk kalvfond
  3. Sås

    1. 4 dl sky
    2. 3 msk vetemjöl
    3. 1 1/2-2 dl vispgrädde
    4. salt, svartpeppar
  4. Garnering

    1. kryddgrönt, t ex persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och hacka löken riktigt fint. Dela gurkorna i stavar.

    2. 2.

      Lägg köttet plant på en skärbräda, bred senap på skivorna, fördela den hackade löken ovanpå, och sist gurkstavarna. Rulla ihop och fäst skarven med tandpetare.

    3. 3.

      Koka upp spadet och lägg i rulladerna. Låt koka under lock på svag värme 25-30 minuter tills köttet är mört. Sila skyn.

    4. 4.

      Mät upp rätt mängd sky. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen. Låt koka ca 4 minuter. Salta och peppra.

    5. 5.

      Ta bort tandpetarna och lägg rulladerna i såsen. Strö över hackad persilja och servera med potatismos och rårörda lingon.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?