Porterstek

Porterstek

Av:
120 min
8 port
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 kg innanlår
    2. 2 rödlökar
    3. 33 cl porter
    4. 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
    5. 1/2 dl kinesisk soja
    6. 1 tsk timjan
    7. 5 enbär
    8. 5 svartpepparkorn
    9. 2 msk kalvfond
  1. Sås

    1. 8 dl sky
    2. 2 dl grädde
    3. 3/4 dl vetemjöl
    4. salt, peppar
    5. socker

Gör så här

    1. 1.

      Bind upp steken. Skala och klyfta löken. Lägg lök, porter, saft, soja, kryddor och fond i en stor gryta. Koka upp

    2. 2.

      Sätt en köttermometer i köttet och lägg det i grytan. Sjud under lock till steken är uppe i 75 grader. Vänd köttet någon gång under tillagningen. Ta upp köttet och låt det vila 10 min innan det skivas

    3. 3.

      Sila skyn och koka upp med grädde. Vispa ut mjölet i vatten och red av såsen. Smaka av med salt, peppar och socker

Är innehållet i detta recept olämpligt?