Porterstek

Porterstek

Av:
8 pers
1-1 1/2 kg benfritt nötkött 1 flaska porter 1 dl outspädd svartvinbärssaft 1 dl kinesisk soja 1 tsk timjan 5-6 enbär 2-3 köttbuljongtärningar 2 vitlöksklyftor 5-6 msk vetemjöl 2-3 msk grädde
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Välj en ganska liten (trång) gryta. Skär löken i stora klyftor, häll i alla ingredienserna (utom mjölet och grädden), koka upp blandningen. Lägg i steken, sätt i en termometer i den tjockaste delen. Låt köttet sjuda tills termometern visar 75-80°. Låt steken vila under lock i ungefär en kvart. Rör ut mjölet i en klick margarin. Häll över 1 liter sky från grytan samt grädden. Låt koka försiktigt i omkring 5 minuter under ständig omrörning. Servera med kokt potatis.

Är innehållet i detta recept olämpligt?