Portergryta

Portergryta

Av:
180 min
Supergod portergryta. Kan behövas mer kött...
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg Högrev
    2. 5 dl Porter
    3. 2 dl Vispgrädde
    4. 1 Timjan
    5. 1 dl Koncentrerad Svartvinbärssaft
    6. 1/2 dl Japansk Soja
    7. 2 st köttbuljongtärningar
    8. 10 st Steklökar

Gör så här

    1. 1.

      Häll porteröl, svartvinbärssaft och soja i en gryta. Krydda med timjan, buljongtärningar, svartpeppar och låt allt koka upp. Putsa och skär högreven i mindre grytbitar (3*3 cm) och lägg ner det i grytan när såsen kokat upp. Låt grytan koka under lock tills köttet blir mört (minst 2 timmar). När köttet blivit mört (faller nästan sönder), lägg då i de skalade lökarna och rör i grädden. Låt grytan koka ytterligare 5 min. Servera portergrytan med kokt potatis, inlagd gurka och svartvinbär

Är innehållet i detta recept olämpligt?