Porky's Revenge

Porky's Revenge

170 min
1 Portioner
En smarrig pulled pork smörgås med inlagda grönsaker och sriracha!
Fler recept på:
Picknickmat, Långkok, Sallad, Rödlök, Morot, Fläsk
Annons

Ingredienser

  1. Inlagda grönsaker

    1. 1 st rödlök
    2. 1 st morot
    3. 1 del ättika
    4. 2 delar socker
    5. 3 delar vatten
    1. 1 bit rimmat fläsk
    2. några blad romansallad
    3. 2 tsk Sriracha (stark asiatisk sås) kan blandas ut med majonäs
    4. 2 msk finhackad färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Inlagda grönsaker: Skiva löken och moroten. Koka upp lagen av ättika, socker och vatten; låt den sedan svalna. Häll den avsvalnade lagen över lök och morot. Låt stå till nästa dag

    2. 2.

      Fläsk: Lägg in fläsket i ugnen på 100° i cirka 2 1/2 timme. Höj sedan värmen till 175–200° och låt fläsket få färg. Ta ut fläsket och skär det i tjocka skivor.

    3. 3.

      Montering: Hackad romansalladen. Lägg 2–3 skivor fläsk på brödet och toppa med inlagda grönsaker. Lägg på den starka asiatiska Sriracha-såsen; om du inte vill ha den så stark, blanda ut den med majonnäs. Hacka koriander och strö över.

Tips från kocken

Tips! Ett alternativ är att lägga fläsket på smörgåsen och sedan baka av den i ugnen på hög värme. Då blir brödet lite sprött, medan fläsket blir varmt och släpper lite mer smaker.
Är innehållet i detta recept olämpligt?