Porchetta med örter och vitlök

Porchetta med örter och vitlök

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 personer
Serveras med stekta äpplen. Riktigt god höstmat, sköter sig själv i ugnen.
Fler recept på:
Vitlök, Äpple, Basilika, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 1 1/2 kg fläsk benfri kotlettrad
    3. 1 tsk salt
    4. 1 krm svartpeppar
    5. 5 st rosmarinkvistar
    6. 10 st timjankvistar
    7. 15 st basilikablad
    8. 1 dl grovt hackad persilja
    9. 6 st vitlöksklyftor, hackade
    10. 2 msk smör
    11. 5 st äpplen, urkärnade och klyftade

Gör så här

    1. 1.

      Putsa köttet och skär ett snitt på längden så att du kan vika upp köttet. Skär köttet igen med ett längsgående snitt åt vardera sidan, så att det kan vikas upp till en stor platta. Salta och peppra på båda sidor.

    2. 2.

      Hacka bladen från örterna fint. Blanda med vitlök. Bred ut på köttet, rulla ihop och bind med steksnöre.

    3. 3.

      Bryn köttet i stekpanna. Lägg över i en form och stek i ugn till en innertemperatur på 70 grader. När ca 20 minuter återstår, placera äppelklyftorna runt om köttet och låt dessa stekas med.

    4. 4.

      Låt köttet vila 10 minuter innan det skivas. Garnera med kryddgrönt och servera.

Tips från kocken

Fyllningen kan bytas ut mot valfria ingredienser, t ex skinka, salami eller mosad korv.
Fler recept på:
Vitlök, Äpple, Basilika, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?