Pommes Frites (Trippelfriterad)

Pommes Frites (Trippelfriterad)

Av:
4 Personer
Det tråkigaste som finns är mjuka pommes frites. Men när potatisen läggs i isvatten förvinner stärkelsen från ytan, och då den friteras flera gånger och får kallna emellan blir den otroligt frasig. Den behåller också frasigheten till sista tuggan.
Annons

Ingredienser

    1. 800 g Potatis, fast
    2. 2 liter Frityrolja
    3. Flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär potatisen i tjocka stavar. Lägg stavarna i isvatten och ställ i kyl ca 2 timmar.

    2. 2.

      Koka upp vatten och förväll potatisen 5–10 min, tills den blir mjuk men ändå har en fast kärna. Häll av och lägg på ett galler över en plåt. Låt svalna och ställ i kyl minst 30 min så att potatisen blir riktigt kall.

    3. 3.

      Hetta upp oljan till 130°. Fritera potatisen till en gyllengul färg, ca 5 min. Se upp så att färgen inte blir brun. Ta upp potatisen med hålslev och lägg tillbaka på gallret. Låt svalna och ställ i frys ca 30 min.

    4. 4.

      Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen tills den blir gyllenbrun och knaprig. Låt rinna av på papper. Salta och servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?