Pollo con azafrán

Pollo con azafrán

Av: / Foto: Linn Fransson
50 min
4 portioner
Ett bra tips är att tillaga extra mycket då grytan är ännu godare dagen efter.
Fler recept på:
Grytor, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. olivolja
    2. smör
    3. 1 st gul lök
    4. 1 tsk paprikapulver
    5. 2–3 dl vitt vin, torrt
    6. 1 l kycklingbuljong
    7. ca 800 g kycklingfiléer, gärna mörad och skuren i smala bitar
    8. saffran
    9. en nypa gurkmeja
    10. 1,5 dl sötmandel, hackad
    11. ett rejält knippe färsk timjan
    12. ett rejält knippe färsk oregano
    13. ett rejält knippe färsk mejram
    14. ett rejält knippe färsk persilja
    15. ca 1,5 dl grädde
    16. 1 st gurka, skalad, urkärnad och tärnad
  1. Topping

    1. sötmandel, hackad
    2. schalottenlök, finhackad
    3. bladpersilja, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Gör klart toppingen först. Blanda mandel, lök och persilja i en skål och låt stå.

    2. 2.

      Hetta upp en tjockbottnad gryta med olivolja, smör, lök och paprikapulver. Efter ca 2–3 minuter, när löken blivit glansig fyller du på med vin och buljong.

    3. 3.

      Lägg i kycklingen och låt allt sjuda i ca 20 minuter. Efterhand lägger du i saffran, gurkmeja, mandel och färska örter. Fyll på med grädde och låt allt sjuda lätt i ca 5 min. Till sist lägger du i gurkan och ser till att allt blir riktigt varmt innan du avnjuter det hela.

    4. 4.

      Servera grytan med ris, sallad och topping.

Fler recept på:
Grytor, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?