Polkakladdkaka med polkagrisgrädde

Polkakladdkaka med polkagrisgrädde

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 bitar
En riktigt polkagrisdröm!
Fler recept på:
Brownies, Bakelser, Tårta , Choklad , Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 200 g mörk choklad av god kvalité, ca 70 % kakaohalt
    2. 1 1/2 dl olivolja
    3. 3 st ägg
    4. 2 1/2 dl strösocker
    5. 1 1/2 tsk vaniljsocker
    6. 1/2 tsk salt
    7. 2 dl vetemjöl
    8. 1/2 dl fint krossade polkagrisar
  1. Polkagrädde

    1. 3 dl vispgrädde
    2. 1 dl krossade polkagrisar
  2. Garnering

    1. hallon
    2. krossade polkagrisar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Ta av från värmen och blanda ner olivoljan.

    3. 3.

      Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjöl. Krossa polkagrisar i en mortel och rör ner i blandningen. Tillsätt chokladblandningen och vänd runt.

    4. 4.

      Smöra en springform, ca 24 i diameter, med avtagbar kant. Kläm fast ett smort papper i botten. Häll smeten i formen och släta till. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

    5. 5.

      Låt kakan svalna och ställ sedan kallt.

    6. 6.

      Vispa grädde vid serveringen. Krossa polkagrisarna och blanda ner.

    7. 7.

      Garnera kakan med hallon och polkagriskross. Servera med grädden.

Fler recept på:
Brownies, Bakelser, Tårta , Choklad , Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?