Polkagrisknäck

Polkagrisknäck

Av: / Foto: Anders Norrsell
45 min
75 st
Spännande knäck med frisk polkagrissmak. Barnens favoriter!
Fler recept på:
Jul, Advent, Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl hackade hasselnötter
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 dl vispgrädde
    4. 2 dl ljus sirap
    5. 25 g smör
    6. 1/2 dl finhackade polkagrisar

Gör så här

    1. 1.

      Rosta de hackade nötterna på svag värme i en torr stekpanna.

    2. 2.

      Blanda socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad 2-literskastrull. Koka på medelvärme, rör om då och då, tills temperaturen är 130°, 20–25 min. Eller gör ett kulprov.

    3. 3.

      Rör i nöthacket. Skeda upp massan i knäckformar och strö över de hackade polkagrisarna. Låt stå svalt tills de stelnat. Förvara i burk i rumstemperatur.

Tips från kocken

Enklaste sättet att hacka polkagrisar är att köra dem hastigt i matberedaren. Häll lite av kolan i ett glas med kallt vatten. Om den går att forma till en kula är den klar. Låt den annars koka lite till.
Fler recept på:
Jul, Advent, Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?