Koka linserna och polentan i dubbel mängd vatten i en vid gryta. Rör hela tiden i grytan för att undvika att det bränner fast i botten. Koka tills de röda linserna har mosats sönder. Tillsätt kokande vatten allteftersom.
Tillsätt vitlöken, skalet från citronen och den torkade örtkryddan. Smaksätt med salt och peppar. Häll upp blandningen i en smord ugnsform. Ställ den att "sätta sig" cirka 30 minuter, då den är ganska lös. Sätt under tiden ugnen på 200°.
Skär broccoli, lök och kål i bitar. Fräs alltsammans i olja i en stor stekpanna tills det fått lite färg.
Toppa puddingen med de frästa grönsakerna och grädda den mitt i ugnen 10 minuter.
Chiavinägrett: Häll av vattnet från chiafröna genom en finmaskig sil. Tillsätt schalottenlöken, äppelcidervinägern och oljan under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Servera puddingen nygräddad med vinägretten vid sidan om.