Poke bowl

Poke bowl

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 500 g Sashimilax
    2. 2 msk japansksoja
    3. 1 msk rapsolja
    4. 1 msk sesamolja
    5. 1 msk flytande honung,
    6. 1 st lime
    7. 2 Tsk färsk ingefära,
    8. 0,5 st Chilipeppar
    9. 2 sesamfrön
  2. Limepicklad rödkål

    1. 250 g färsk rödkål
    2. 1 st Lime
    3. 1 msk vatten
    4. 1 msk flytande honung
    5. 2 krm fint salt
  3. Övriga tillbehör

    1. 4 dl jasminris
    2. 10 g alger
    3. 200 g fryst mango
    4. 200 g Edamebönor
    5. 50 g salladslök
    6. 50 g naturella cashewnötter
    7. 2 st avocados
    8. 2 krm Chiliflakes
    9. 0,5 tsk flingsalt
    10. 0,5 dl färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min. Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min. Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt. Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt

Är innehållet i detta recept olämpligt?