Poké bowl

Poké bowl

Av:
40 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g lax
    2. 300 g sushiris
    3. 2 salladslökar
    4. 1 msk svarta sesamfrön
    5. 1 knippe rädisor
    6. 100 g cashewnötter
    7. 1 kruka koriander
  1. Fiskmarinad

    1. 3 msk japansk soja
    2. 1 msk sesamolja
    3. 2 msk riven ingefära
    4. 1 lime, pressad
  2. Salsa

    1. 1/2 halv gurka
    2. 3 avokado
    3. 2 mango
    4. 1 röd chili
    5. 250 g sojabönor
  3. Dressing

    1. 2 msk risvinsvinäger
    2. 1 lime, saften
    3. 1 msk råsocker
    4. 1 bit riven ingefära
    5. 1/2 tsk flingsalt
    6. 1 krm peppar
  4. Wasabimajonnäs

    1. 2 tsk wasabi
    2. 1,5 dl majonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Skär laxen i småbitar

    2. 2.

      Blanda marinaden och lägg i laxbitarna i en timme. Skölj riset i kallt vatten. Låt det sedan ligga i kallt vatten i 20 min. Häll av vattnet och koka upp i 5 dl nytt vatten. Stäng av plattan och låt kastrullen stå med locket på i 10 min. Strimla salladslöken och blanda med lax och sesamfrön

    3. 3.

      Tärna gurka, avokado och mango smått. Dela chilin, ta bort kärnorna och strimla den fint. Blanda alla ingredienserna till salsan. Blanda dressingen och häll den över grönsakerna. Rör samman wasabin och majonnäs. Skiva rädisorna tunt. Rosta nötterna i en torr stekpanna

    4. 4.

      Lägg riset i botten av en skål. Lägg på salsan, laxen, rädisor och nötter i små högar var för sig. Toppa med en klick wasabimajonnäs och färsk koriander. Servera med pinnar

Är innehållet i detta recept olämpligt?