Pocherad laxfjäril med citronsås

Pocherad laxfjäril med citronsås

Av:
2 port
Lättlagat till vardags
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 st laxfjärilar
    2. 5 st vitpepparkorn
    3. 1 bit purjolök
    4. några st dillstjälkar
  2. Citronsås:

    1. 2 dl matlagningsgrädde
    2. 1 1/2 msk vetemjöl
    3. ngr droppar citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Lägg laxen i en låg och vid gryta. Koka upp lättsaltat vatten och häll över fisken så att den täcks. Lägg i peppar, prujolök och dillstjälkar och låt sjuda under lock, ca 5 min. Låt grytan stå vid sidan om plattan i ca 3 min.

    2. 2.

      Citronsås: Vispa ut mjölet i grädden i en kastrull. Låt såsen koka under omrörning, ca 3 min. Smaksätt med citronsaft och 1 msk av fiskbuljongen från fiskkoket. salta och peppra.

    3. 3.

      Servera med kokt potatis och kokt broccoli. Garnera med citronklyfta och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?