Plommonpaj

Plommonpaj

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
En läcker och glutenfri plommonpaj.
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl fin glutenfri mjölblandning, Semper
    2. 75 g smör eller margarin
    3. 1 dl kesella
    4. 1 st ägg
    5. 1/2 dl strösocker
  1. Fyllning

    1. 6 st plommon
    2. 3 msk strösocker
  2. Mandelkräm

    1. 1 dl mandelmjöl
    2. 50 g smör
    3. 3/4 dl strösocker
    4. 1 st ägg
  3. Servering

    1. lättvispad grädde

Gör så här

    1. 1.

      Mixa samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform med löstagbar botten.

    2. 2.

      Smält smöret till mandelkrämen, låt svalna. Vispa ägg och socker, vänd ner mandelmjölet och det smälta smöret. Häll i pajskalet.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 225 grader. Skär plommonen i klyftor, sockra och lägg i pajen. Grädda cirka 25 minuter.

    4. 4.

      Servera med lättvispad grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?