Plockpizza med tapas

Plockpizza med tapas

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
Var och en väljer själv vilka tapas de lägger på sin pizza. Härligt god sällskapsmat.
Fler recept på:
Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 50 g jäst
    2. 4 dl vatten
    3. 3 msk olja
    4. 1 tsk salt
    5. 1,1 liter vetemjöl
  2. Grundfyllning

    1. 300 g pastasås med tomater, klar på burk
    2. 200 g riven mozzarella eller annan riven ost
  3. Tapas

    1. 100 g serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
    2. 100 g soltorkad tomat
    3. 100 g gorgonzola, getost eller fårost
    4. 100 g inlagd kronärtskocka
    5. rucolasallad
    6. småtomater
    7. färsk timjan eller basilika
    8. ev grissini (brödpinnar) till servering

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och lös upp jästen i det. Tillsätt olja, salt och större delen av vetemjölet. Jäs 1 timme.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 250°. Sätt in plåten så den blir het.

    3. 3.

      Dela degen i 12 bitar. Kavla ut till 12 pizzabottnar på bakplåtspapper. Bred på såsen. Strö ut osten. Ta ut den heta plåten och lägg på bakplåtspapperet. Grädda pizzorna i övre delen av ugnen ca 6–8 min till fin färg.

    4. 4.

      Duka fram tapastillbehör i små skålar och på fat. Låt var och en plocka sin egen fyllning på pizzorna.

Fler recept på:
Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?