Pizzasnittar med chèvre och fikon

Pizzasnittar med chèvre och fikon

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
8 bufféportioner
Mumsig pizza med chèvre och fikon som passar perfekt som tilltugg på minglet.
Fler recept på:
Advent, Jul, Sallad, Chèvre
Annons

Ingredienser

    1. 250 g färsk kyld smördeg
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 2 äggulor
    4. salt, svartpeppar
    5. 200 g chèvre
    6. 5 färska fikon
    7. 50 g ruccolasallad
    8. 3-4 msk granatäppelkärnor
    9. flytande honung

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Rulla smördegen i en långpanna med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Rör ihop crème fraiche och äggulor, smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Skär ett snitt med en vass kniv längs med kanterna ca 1 cm in runt hela smördegsplattan. Fördela crème fraiche-röran på smördegen.

    5. 5.

      Kantskär chèvren och smula över den. Klyfta fikonen och lägg på pizzan, spara några klyftor till garnering.

    6. 6.

      Grädda pizzan mitt i ugnen tills den är gyllenbrun och frasig, ca 20-22 minuter.

    7. 7.

      Garnera med ruccolablad, fikonklyftor och granatäppelkärnor. Ringla över lite honung och flingsalt och servera.

Tips från kocken

Pizzasnittarna går att äta både varma och kalla. Det går bra att värma på dem lite i ugn eller mikro.
Fler recept på:
Advent, Jul, Sallad, Chèvre
Är innehållet i detta recept olämpligt?