Pizzahjärtan med fikon och gorgonzola

Pizzahjärtan med fikon och gorgonzola

Av: / Foto: Ragnar Ómarsson
25 min
6 portioner
Lättlagad och dekorativ plockmat som går bra att förbereda fram till gratineringen. I stället för tunnbröd funkar även tortillabröd.
Fler recept på:
Picknickmat, Nötter, Valnötter
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 runda tunnbröd (beräkna 3 hjärtan per bröd)
    3. olivolja
    4. 3 st fikon
    5. 100 g gorgonzola
    6. valnötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°.

    2. 2.

      Använd en pepparkaksform och tryck ut hjärtan av tunnbrödet. Pensla dem med lite olivolja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Skiva fikon och gorgonzola och lägg på varje hjärta, toppa med en valnöt. Ställ högt upp i ugnen tills osten smält. Passa så att det inte bränns.

Fler recept på:
Picknickmat, Nötter, Valnötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?