Pizzadeg Julia

Pizzadeg Julia

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 1 liter vatten
    2. 1 gram färsk jäst
    3. 1,66 kg Tipo "00" Mjöl
    4. 50 gram salt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda vatten och jäst, låt jästen fördelas i vattnet

    2. 2.

      Tillsätt sedan ca hälften av mjölet, lite i taget under omrörning, blanda tills allt vatten är absorberat

    3. 3.

      Häll i lite salt i taget och rör om

    4. 4.

      Tillsätt resten av mjölet och knåda degen i 5 min

    5. 5.

      Pizzadegen kan vara klibbig, det är så den ska vara. Låt degen Jäsa i 8 timmar i rumstemperatur

    6. 6.

      Skär upp degen i 250 grams bitar och knåda dem lätt. Lägg dem antingen på en plåtform med plast över, eller i en plastpåse utan luft.

    7. 7.

      Låt pizzadegen kalljäsda i kylskåp under 12 timmar

    8. 8.

      Ta ut degen från kylskåpet och låt den stå i rumstemperatur i en till två timmar innan den ska användas

    9. 9.

      När du ska knåda ut degen så gäller det att vara väldigt varsam. Forma degen till en rund form och platta ut den med tyngden från din hand. Börja sedan knåda ut den från ena till andra sidan. Vänd på degen, knåda nu ute den igen, från samma sida till den andra, repetera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?