Pizzadeg 6st pizzor

Pizzadeg 6st pizzor

Av:
30 min
6 st
Bra pizzadeg att baka hemgjord pizza på. Kan jäsas snabbt i rumstemperatur i ca 4h eller i kyl i 12-24h. Låt degen bli rumstempererad innan den bakas ut till pizzor.
Annons

Ingredienser

  1. Pizzadeg

    1. 600 g Kranvatten
    2. 459 g Vetemjöl
    3. 459 g Vetemjöl special
    4. 24 g Salt
    5. 12g g Bra olivolja
    6. 6 g Jäst (blått paket)

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att måtta upp alla ingredienser så allt är förberett.

    2. 2.

      Häll i kranvattnet och saltet i en stor bunke, vispa tills saltet löst sig.

    3. 3.

      Lägg till jästen i blandningen och vispa tills även denna löst sig.

    4. 4.

      Blanda i olivoljan i blandningen.

    5. 5.

      I med allt mjöl och knåda ca. 3 minuter.

    6. 6.

      Låt degen vila i en kvart och dela sedan upp den i 6st delar och forma till bollar. Lägg i form och låt jäsa i rumstemperatur eller i kyl.

Är innehållet i detta recept olämpligt?